Zmrzlina neodmyslitelně patří ke horkým letním dnům. Snažíte se udržet si figuru a stravujete se zdravě? I přesto si zmrzlinu nemusíte odpírat. Všichni víme, že nanuky, které se prodávají v supermarketech a koupaliskových bufetech, jsou plné cukru, barviv a jiných látek. Zmrzlinu, která je chutná a navíc i zdravá, si víte z několika surovin připravit i doma. Jak na to? Přinášíme vám recepty, které si zamiluje každá maškrtnice. Vše, co potřebujete, je mixér, mrazák, oblíbené ovoce a několik dalších surovin.
Kokosový polibek
Suroviny
- ½ konzervy kokosového mléka
- ¼ sklenice sušeného neslazeného strouhaného kokosu
- ¼ sklenice javorového sirupu (není nezbytné)
- ½ lžíce vanilky
- 2 zmrzlé banány
Postup
Smíchejte všechny suroviny a vložte je do mixéru. Mixujte dokud nebude vše smíšené a krémové. Následně přeložte do mělké misky a dejte do mrazáku alespoň na dvě hodiny.
Mangové letní osvěžení
Suroviny
- ¾ čistého řeckého jogurtu
- 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
- 2 a ½ zmrzlého manga
Postup
Smíchejte všechny suroviny a následně je rozmixujte v mixéru dokud nebudou krémové. Zmrzlina se podává ihned po rozmixování, dokud je stále vláčná.
Čokoládová zmrzlina
Suroviny
- 3 přezrálé zmrzlé banány
- ⅓ sklenky kakaového prášku
- 2 – 3 polévkové lžíce arašídového nebo mandlového másla (výběr je na vás)
- Špetka soli
- Polámané kousky tmavé čokolády
Postup
Zkombinujte všechny suroviny ve vysoce výkonném mixéru a míchejte, dokud nebudou krémové. Během míchání můžete přidat trochu mléka, aby byla zmrzlina jemnější. Podávat můžete ihned nebo nechat ztuhnout v mrazničce. Výběr je na vás.
Červené víno jako zmrzlina? Proč ne!
Suroviny
- 1 sklenice čistého řeckého jogurtu
- ½ sklenice mléka
- 1 a ½ sklenice vašeho oblíbeného Pinot noir
- 1 polévková lžíce extraktu z vanilky
- 2 polévkové lžíce stévie
- ¼ polévkové lžíce soli
Postup
V mixéru smíchejte jogurt a mléko. Přelijte do velké misky a následně vlijte víno, extrakt z vanilky, stévie a sůl. Mixujte dokud nebude textura úplně jemná. Následně dejte do mrazáku ztuhnout. Po přibližně 4 hodinách můžete tuto netradiční vínovou pochoutku podávat.