Jak vyrobit zdravou domácí zmrzlinu

Zmrzlina neodmyslitelně patří ke horkým letním dnům. Snažíte se udržet si figuru a stravujete se zdravě? I přesto si zmrzlinu nemusíte odpírat. Všichni víme, že nanuky, které se prodávají v supermarketech a koupaliskových bufetech, jsou plné cukru, barviv a jiných látek. Zmrzlinu, která je chutná a navíc i zdravá, si víte z několika surovin připravit i doma. Jak na to? Přinášíme vám recepty, které si zamiluje každá maškrtnice. Vše, co potřebujete, je mixér, mrazák, oblíbené ovoce a několik dalších surovin.

Kokosový polibek

Kokosová zmrzlina
Pravá milovnice kokosu může zmrzlinu vložit do rozřezaného kokosu a sníst ji přímo odtud.

Suroviny

  • ½ konzervy kokosového mléka
  • ¼ sklenice sušeného neslazeného strouhaného kokosu
  • ¼ sklenice javorového sirupu (není nezbytné)
  • ½ lžíce vanilky
  • 2 zmrzlé banány

Postup

Smíchejte všechny suroviny a vložte je do mixéru. Mixujte dokud nebude vše smíšené a krémové. Následně přeložte do mělké misky a dejte do mrazáku alespoň na dvě hodiny.

Mangové letní osvěžení

Mangová zmrzlina
Mangovou zmrzlinu můžete klidně konzumovat i z poháru.

Suroviny

  • ¾ čistého řeckého jogurtu
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
  • 2 a ½ zmrzlého manga

Postup

Smíchejte všechny suroviny a následně je rozmixujte v mixéru dokud nebudou krémové. Zmrzlina se podává ihned po rozmixování, dokud je stále vláčná.

Čokoládová zmrzlina

Čokoládová zmrzlina
Čokoládovou zmrzlinu můžete ozvláštnit přidáním čerstvého ovoce, sušenek nebo kokosových kousků.

Suroviny

  • 3 přezrálé zmrzlé banány
  • ⅓ sklenky kakaového prášku
  • 2 – 3 polévkové lžíce arašídového nebo mandlového másla (výběr je na vás)
  • Špetka soli
  • Polámané kousky tmavé čokolády

Postup

Zkombinujte všechny suroviny ve vysoce výkonném mixéru a míchejte, dokud nebudou krémové. Během míchání můžete přidat trochu mléka, aby byla zmrzlina jemnější. Podávat můžete ihned nebo nechat ztuhnout v mrazničce. Výběr je na vás.

Červené víno jako zmrzlina? Proč ne!

Červené víno
I červené víno v létě poslouží jako dobré osvěžení.

Suroviny

  • 1 sklenice čistého řeckého jogurtu
  • ½ sklenice mléka
  • 1 a ½ sklenice vašeho oblíbeného Pinot noir
  • 1 polévková lžíce extraktu z vanilky
  • 2 polévkové lžíce stévie
  • ¼ polévkové lžíce soli

Postup

V mixéru smíchejte jogurt a mléko. Přelijte do velké misky a následně vlijte víno, extrakt z vanilky, stévie a sůl. Mixujte dokud nebude textura úplně jemná. Následně dejte do mrazáku ztuhnout. Po přibližně 4 hodinách můžete tuto netradiční vínovou pochoutku podávat.

  • Komentáre
  • Podobné články
0
Nezařazené Tipy a inspirace

3 recepty na sladké halloweenské pochoutky, které stihnete na poslední chvíli

0
Móda Novinky

Kovbojské boty, platformy i úzké špičky – i takové jsou trendy v botách na podzim a zimu

0
Krása Lifestyle Nezařazené Péče o tělo

Ekologická kosmetika nezatěžuje přírodu ani vaši pleť. Zkuste ji i vy

Navigácia

Magazíny