Hroší kůže na patách je out. Takto se jí zbavíte

Sexy sandálky s otevřenou špičkou a s patou a k tomu vysoké teploty, tomu říkáme ANO! Ale mít v nich nemožnou pedikúru a suché a popraskané paty? V žádném případě!

Proč, Bože, právě já?

Patříte mezi ty nešťastlivce, kteří spí v ponožkách i během léta? Ale ne proto, že je vám zima, ale proto, že nechcete vašeho partnera v posteli škrábat drsnými patami? Také se volba mezi plejádou letních botiček stává během na dlouhou trať? Vždyť ty suché paty jsou takové ošklivé… Ale pozor! Takové paty nejsou jen oku nelahodící, jsou také zdravotním problémem, ze kterého se časem vyklube krvácení pat a každé našlápnutí bude bolet. Ptáte se, proč máte hroší paty, i když máte sotva třicet let? Odpověď je jednoduchá: váš organismus je dehydratovaný a je velmi pravděpodobné, že nemáte v pořádku ani hodnoty cukru. Nemůžete se proto divit dehydratovanému organismu, který si tekutiny bere odevšad, odkud se dá. A to i z paty!

Zdravé nohy v lodičkách
Noste svobodně boty s odhalenou patou. Již více se za ně nebudete muset stydět!

Hydratace, hydratace, hydratace

Vzhled vašeho těla úzce souvisí s tím, jak se cítí uvnitř. Takže pověstné dva litry tekutin denně nejsou výmysl. Pijte a pijte hodně. Vitamíny a vláhu však dodávejte patám i zvenčí. Postačí vám věci, které najdete i u vás doma, nepotřebujete na ně obětovat polovinu měsíčního platu. Alfou a omegou je pravidelnost. Pokožka na zdravém chodidle by měla vypadat identicky s kůží na vašem těle. Pokud to tak není, někde nastala chyba. Zapomeňte na smutnění a vyhledávání bot s plnou patou, vyzkoušejte těchto pět tipů naší redakce a dejte vědět, který vám zabral. 🙂

Láhev s vodou
Hydratujte své tělo zevnitř i zvenku.

1. Olivový olej – po náročném dni si ho vetřete do pat, vyložte si nohy a relaxujte, zatímco ztvrdlá kůže vsákne všechny výživné látky.
2. Citron – smíchejte ve vaničce teplou vodu s dostatkem citrónové šťávy a následně do ní ponořte svá chodidla na 20 minut každý druhý den. Vitamin C v citrónu dodá vašim patám hebkost, na kterou jste již zapomněli.
3. Ovocná kaše – vytvořte si vlastní krém na nohy a budete vědět, co obsahuje! Zkuste rozmačkat banán spolu s papájou a touto voňavou směsí si natírejte nohy 10 minut denně.
4. Ovesná kaše – ovesné vločky, jojobový olej a mořská sůl – to je vše, co potřebujete na zaručený úspěch. Kromě hydratace dopřejete svým nožkám i peeling, který odstraní odumřelé buňky.
5. Vosková kúra – no dobře, toto je nejkomplikovanější způsob, ale i nejúčinnější. Sežeňte si svíčku a hořčičný olej. Hořčičný olej pěkně zahřejte, a když bude teplý, smíchejte ho s rozpuštěným voskem, který vznikl ze zapálené svíčky. Dostanete směs, kterou si musíte nanést na paty ještě teplou. Bude chladnout, tvrdnout, až nakonec odpadne. Pokud budete tento trik aplikovat denně, výraz popraskaná chodidla nebudete už nikdy více znát.

Citrónová šťáva
Vitamin C v citrónu dodá vašim patám hebkost, na kterou jste již zapomněli.

A teď, když už máte půvabné nožky, ruku v ruce (či spíše noha v noze) kráčí dokonalá pedikúra, protože ta je v létě stejně podstatná jako manikúra během roku. Pokud tedy chcete znát skvělé tipy na letní pedikúru, bez níž se žádná dovolená neobejde, určitě nás sledujte i nadále.

  • Komentáre
  • Podobné články
0
Móda Novinky Trendy

Módní trendy podzimu 2018, které nesmí chybět ve vašem šatníku

0
Lifestyle Novinky Tipy a inspirace

Jarní očista šatníku – pryč se zbytečnostmi!

0
Péče o tělo

Jak pečovat o barvené a zesvětlené vlasy

Navigácia

Magazíny