Připravujete halloweenskou párty, nebo se u vás zastaví pár přátel cestou do klubu? K maskám a strašidelným filmem patří i sladká odměna. Vyzkoušejte tyto tři halloweenské recepty. Jsou chutné, vypadají úžasně a jejich příprava bude navíc velkou zábavou.
Zdobené perníčky – nespěchám, kuchyň je moje
Budeme potřebovat:
- 250g hladké mouky,
- 62g másla,
- 100 g moučkového cukru,
- 2 polévkové lžíce medu,
- 1 vajíčko,
- 1/5 kávové lžičky mleté skořice,
- 1/5 kávové lžičky jedlé sody,
- 2 utlučené hřebíčky,
- Polevu na zdobení.
Postup: Máslo změklé při pokojové teplotě smícháme s cukrem, medem a vajíčkem. Do této hmoty prosejeme mouku s kořením a sodou. Vše promícháme vařečkou a později rukama. Těsto nemusí odpočívat v ledničce, můžeme ho rovnou vyválet na 0,5 cm silný plát a vykrojit pomocí formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 ° C, zhruba 10-15 minut. Vychladlé perníčky zdobíme barevnou cukrovou polevou. Tento recept postačí na 20-25 kusů.
Rychlé cukerné koláčky – mám už jen hodinu
Budeme potřebovat:
- 200 g hladké mouky,
- 80 g moučkového cukru,
- 150 g másla nebo Palmarínu,
- 2 žloutky,
- 3 kapky vanilkové aroma
- Čokoládové pralinky,
- Čokoládu na vaření,
- Bílou cukrovou polevu.
Postup: Mouku, cukr, žloutky, vanilkové aroma a máslo smícháme pomocí ručního mixéru. Těsto bude sušší, ale po zapracování rukou by se nemělo rozpadat. Vyválíme do na tloušťku 2 milimetrů a vykrojíme kulatou formičkou. Pečeme při teplotě 180 ° C přibližně 7 až 10 minut. Když si na koláčcích všimneme zlatavé okraje, vyjmeme je a necháme vychladnout. Několik kostek čokolády na vaření rozpustíme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu použijeme na nakreslení pavoučích nohou (viz obrázek) a zároveň jí přichytíme pralinku. Na oční bělmo můžeme použít bílou čokoládu, kousek mandle nebo bílou cukrovou polevu. Tento recept vystačí na 35-40 koláčků.
Sladko-slaný mix k filmu – mám pouze pět minut
Budeme potřebovat:
- Balík slaného popcornu,
- Balík slaných preclíků
- Oříškovou směs (kešu, mandle, arašídy)
- Bonbóny dle výběru (lentilky, čokoládové pralinky nebo gumové bonbóny).
Postup: Pokud použijeme popcorn do mikrovlnky, necháme ho dobře vychladnout. Všechny ostatní přísady k němu přimícháme ve velké misce. Tento mix můžeme polít karamelovým sirupem či rozpuštěnou čokoládou. Pro zdravější verzi vyměníme bonbony za sušené ovoce. Hotový mix rozdělíme do menších misek nebo nádob s uzávěrem. Tento recept postačí pro 4-5 lidí.
Pokud vás příprava těchto snacků motivuje k častějšímu pobytu v kuchyni, vyzkoušejte i naše podzimní těstovinové recepty.